Βιολογικό Αγουρέλαιο - Προϊόντα
Greek flag Uk flag Czech flag

Το Προϊόν Μας

Αγουρέλαιο - Το Πρώτο Λάδι Της Χρονιάς


Με το όνομα «αγουρέλαιο» ονομάζουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο του πρώτου άγουρου καρπού της ελιάς. Οι αρχαίοι Έλληνες το ονόμαζαν ωμοτριβές ή ομφάκιο.

Ο λογότυπος «ἔλαιον», στη συσκευασία αναφέρεται στην αρχαία ονομασία του λαδιού.

Όλα του τα χαρακτηριστικά «ξεχειλίζουν» νεότητα, ορμή και έντονη προσωπικότητα. Συνήθως παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα γιατί προέρχεται μόνο από τις ποιοτικά καλύτερες ελιές. Οι ελιές συλλέγονται μέσα Οκτώβρη χειρονακτικά και η επεξεργασία τους γίνεται την ίδια ημέρα. Κατ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε την τέλεια ποιότητα υστερώντας όμως σε ποσότητα καθώς οι αποδόσεις δεν ξεπερνούν το 10 – 11 %, επιβαρύνοντας έτσι την τελική τιμή του προϊόντος. Λόγω της σπάνιας «ιδιοσυγκρασίας» του, και της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες το αγουρέλαιό μας έχει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ο καταναλωτής έχει στην διάθεσή του 18 μήνες για να απολαύσει αυτή την άγουρη πλευρά της ζωής! Το Αγουρέλαιο, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά από τη φύση του συνδυάζει την ανώτερη γεύση με την υψηλή βιολογική του αξία. Τα εντονότερα του χαρακτηριστικά είναι φανερά από την παραγωγή του, τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούλιο. Όσο περνάει ο χρόνος το αγουρέλαιο χάνει την έντονη γεύση και χρώμα του αλλά όχι τα θρεπτικά του συστατικά.

Το βιολογικό αγουρέλαιο που παράγουμε διακρίνεται από το λαμπερό πράσινο χρώμα του, που οφείλεται στις χλωροφύλλες του άγουρου ελαιοκάρπου οι οποίες προσδίδουν στο αγουρέλαιο τις μέγιστες αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούμε να επιτύχουμε από το ελαιόλαδο. Διαφέρει από το κοινό απλό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο του εμπορίου καθώς η γεύση του είναι πικάντικη-πιπεράτη με έντονα τα φρουτώδη αρώματα της φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς.

Περιέχει όλες τις βιταμίνες και προβιταμίνες του ελαιολάδου ( Α,Κ,Ε,Β καροτίνη ), μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, το ενεργό οξυγόνο και τις ελεύθερες ρίζες. Δεν περιέχει χοληστερόλη, σάκχαρα, υδατάνθρακες, εδώδιμες ίνες και πρωτεΐνες.

Το αγνό αγουρέλαιο που δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία ή φιλτράρισμα (εκτός από το πρωτογενές) , μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα εμφανίσει ένα ίζημα (μούργα) στον πυθμένα του δοχείου, το οποίο είναι φυσικό κατάλοιπο του ελαιολάδου και δηλώνει την αγνότητα του.

Διακρίσεις - Βραβεία

Πιστοποιήσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας

 • Τηλέφωνο:
  +30 26820 23 634,
  +30 6937 236 006,
  +30 6993 386 034
 • Email:
  bio.green.oliveoil@gmail.com
 • Διεύθυνση:
  Οδός Θαλή 2
  Οικισμός Δροσιά, Πρέβεζα, 481 00
  Ελλάδα