Βιολογικό Αγουρέλαιο - Αφιλτράριστο Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Αγουρέλαιο με Υψηλές Φαινόλες
Greek flag Uk flag Czech flag

Αφιλτράριστο Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Αγουρέλαιο με Υψηλές Φαινόλες είναι το καλύτερο


 

Γιατί αφιλτράριστο;

Το φιλτράρισμα είναι μία στάνταρντ ενέργεια από τις μεγάλες εταιρίες και βιομηχανικές μονάδες, για να βελτιώσουν την εικόνα του προϊόντος που θέλουν να παρουσιάσουν..... είναι τάση γενικότερης αισθητικής που θέλει ένα καθαρό ελαιόλαδο και όχι έναν «αυθεντικό φυσικό χυμό»!Bio-green-oliveoil Το φιλτράρισμα λειτουργεί  ωστόσο εις βάρος της ποιότητας του ελαιολάδου γιατί το στερεί από αρωματικές και θεραπευτικές ουσίες όπως την ελαιοευρωπαΐνη, την ελαιασίνη και την ελαιοκανθάλη.

Το ελαιόλαδο χωρίς να περάσει από οποιοδήποτε είδος φίλτρου ή άλλη μηχανική ή χημική διαδικασία για να καθαρίσει, διατηρεἰ όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία (γι' αυτό και είναι θολό). Τα ιχνοστοιχεία είναι πολύ ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό και επίσης προσδίδουν εξαιρετικό άρωμα και γεύση στο λάδι, το οποίο είναι  ΦΥΣΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΕΛΙΑΣ.

Συστήνεται πριν από κάθε χρήση της εκάστοτε συσκευασίας με αφιλτράριστο λάδι να ανακινήσετε τη συσκευασία προκειμένου τα ιχνοστοιχεία να μην κατακάθονται στο κάτω μέρος της συσκευασίας αλλά να αναμειγνύονται ομοιόμορφα στο λάδι.

Γιατί βιολογικό;

Τα βιολογικά προϊόντα είναι ασφαλή τρόφιμα, καθώς ελέγχονται καθ όλα τα στάδια της αγροδιατροφικής αλυσίδας, από το χωράφι έως το ράφι των καταστημάτων, πριν φτάσουν στο τραπέζι μας. Δεν περιέχουν επιβλαβείς για την υγεία και το περιβάλλον χημικές ουσίες και φυτοφάρμακα, όπως ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα ή χημικά λιπάσματα. Μόνο οι αγρότες που παράγουν τρόφιμα σύμφωνα με τους κανονισμούς βιολογικών προϊόντων και πιστοποιούνται από έναν ανεξάρτητο οργανισμό μπορούν να χαρακτηρίσουν τα προϊόντα τους ως «πιστοποιημένα βιολογικά».Bio-green-oliveoil

Πως μπορώ να αναγνωρίσω τα βιολογικά προϊόντα;

Στην επισήμανση ή διαφήμιση των βιολογικών προϊόντων θα πρέπει να υπάρχουν οι εξής ενδείξεις:

 1. Το εθνικό σήμα αναγνώρισης πιστοποιημένων προϊόντων βιολογικής γεωργίας.
 2. Η ένδειξη «ΠΡΟΙΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ» σε συνδυασμό με την ονομασία πώλησης του προϊόντος.
 3. Το Κοινοτικό λογότυπο.
 4. Ο κωδικός αριθμός έγκρισης του Οργανισμού Ελέγχου & Πιστοποίησης.

Γιατί αγουρέλαιο;

Το αγουρέλαιο είναι ελαιόλαδο που παράγετε από πράσινες ελιές που η συγκομιδή τους γίνεται κυρίως τον Οκτώβριο.

Όταν η ελιά είναι πράσινη συγκεντρώνει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες.Bio-green-oliveoil

Γιατί τόση πρεμούρα με τις πολυφαινόλες;

Απλώς είναι πλέον τεκμηριωμένο επιστημονικά ότι ειδικά μια πολυφαινόλη, που ονομάζεται ελαιοκανθάλη και στην οποία οφείλεται το κάψιμο στον λαιμό, έχει παρόμοια χημική σύσταση και δράση με το γνωστό αντιφλεγμονώδες ibuprofen. Επίσης όσο πιο άγουρος είναι ο καρπός της ελιάς περιέχει περισσότερη ελαιοευρωπαΐνη, μια πικρή αλλά ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία. Οι επιστήμονες ξέρουν πλέον καλά ότι οι βλάβες στις καρδιακές αρτηρίες έχουν σαν αιτία την ύπαρξη και ανάπτυξη φλεγμονών τις οποίες οι πολυφαινόλες εμποδίζουν να αναπτυχθούν.

Ποιες  είναι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου και  οι ευεργετικές τους ιδιότητες;

Οι χαρακτηριστικότερες του φαινόλες είναι: Υδρόξυτυροσόλη, Τυροσόλη, Ελαιασίνη, Ελευροπαϊνη, Ελαιοκανθάλη,κ.α.

Οι φαινόλες υπάρχουν στο ελαιόλαδο από την φύση ώστε να λειτουργούν αντιοξειδωτικά και να προστατεύουν το ελαιόλαδο από το τάγγισμα, όταν αυτό δέχεται την καταστροφική επίθεση του οξυγόνου του ατμοσφαιρικού αέρα και της ηλιακής ακτινοβολίας.

Σημειώνεται λοιπόν ότι ένα ελαιόλαδο με υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες έχει υψηλό βαθμό προστασίας και άρα αντοχής στον χρόνο, ενώ ταυτόχρονα η κατανάλωσή του προστατεύει τα ανθρώπινα κύτταρα από το οξειδωτικό stress.

Μεγάλο μέρος της φρουτώδους και πικρής γεύσης του ελαιολάδου οφείλεται στο φαινολικό κλάσμα του.

Υπάρχει υψηλός δείκτης συσχετισμού μεταξύ των φαινολών και των γευστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου. Συγκέντρωση φαινολών μεταξύ των 70 και 250 ppm εξασφαλίζει ευχάριστη γλυκιά και φρουτώδη γεύση. Οι ίδιες ουσίες όταν περιέχονται σε ποσότητες 250 έως 450 ppm προσδίδουν έντονα φρουτώδη, πικάντικη και από ελαφρώς έως αρκετά πικρή γεύση. Σε συγκεντρώσεις άνω των 450 ppm το ελαιόλαδο αποκτά έντονα πικρή γεύση -BITTER IS BETTER!

Bio-green-oliveoilΣύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλείας Τροφίμων  E.F.S.A.  ( European Food Safety Authority) τον Ισχυρισμό Υγείας – Health Claim, μπορεί να φέρει μόνο το ελαιόλαδο  που περιέχει τουλάχιστον 250mg/kg πολυφαινόλων. Δηλαδή στα 20 γρ.  ελαιολάδου- σε 1 κουταλιά της σούπας να περιέχονται περισσότερο από 5mg πολυφαινόλες.

Η συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Οδηγία επιτρέπει στα ελαιόλαδα που πληρούν τις προδιαγραφές να φέρουν στην συσκευασία τους συγκεκριμένη ετικέτα με τον Ισχυρισμό Υγείας.(Health Claim)

Στη συσκευασία θα πρέπει να αναφέρετε η πληροφορία ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 20g ελαιολάδου. Επίσης θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό των περιεχόμενων φαινολών ανά 100g ελαιολάδου.

Η υψηλή ποιότητα του αγουρέλαιού μας

Σύμφωνα με την ανάλυση του αγουρέλαιου μας για ολικές φαινόλες στις 15/11/2016 από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών η ημερήσια κατανάλωση 20 γρ από το αναλυθέν δείγμα παρέχει 15,5 mg παραγώγων τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης (>>5 mg) δηλαδή  τριπλάσια ποσότητα από τον κανονισμό Ε.Ε. και συνεπώς  το προϊόν  ανήκει στην κατηγορία ελαιολάδων που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Διακρίσεις - Βραβεία

Πιστοποιήσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας

 • Τηλέφωνο:
  +30 26820 23 634,
  +30 6937 236 006,
  +30 6993 386 034
 • Email:
  bio.green.oliveoil@gmail.com
 • Διεύθυνση:
  Οδός Θαλή 2
  Οικισμός Δροσιά, Πρέβεζα, 481 00
  Ελλάδα