Βιολογικό Αγουρέλαιο - Σχετικά με μας
Greek flag Uk flag Czech flag


Σχετικά

Είμαστε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε να παράγει βιολογικό εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο από αγάπη για την φύση και τα βιολογικά προϊόντα τα οποία καλλιεργούμε και στον κήπο μας πολλά χρόνια. Αρχίσαμε να παράγουμε μικρές ποσότητες ελαιολάδου (πάντα αγουρέλαιου) βλέποντας την έλλειψη αυτού του συγκεκριμένου αγνού προϊόντος στην αγορά. Bio-green-oliveoil

Διαλέξαμε προσεκτικά τον τόπο και την ποικιλία των ελαιόδεντρων, τα οποία φροντίζουμε προσωπικά με μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, σε όλα τα στάδια.

Bio-green-oliveoilΑξιοσημείωτο είναι ότι το ελαιόλαδο από τις ίδιες ακριβώς ποικιλίες ελιάς διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Η αιτία είναι οι καιρικές συνθήκες και το μικροκλίμα, δηλαδή οι τοπικές συνθήκες που έχουν να κάνουν με τη σύσταση του εδάφους, την ατμοσφαιρική υγρασία, τις τοπικές βροχές, και τον αέρα.Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι Ενετοί πριν από 300 χρόνια (1720), επέλεξαν αυτή ακριβώς την περιοχή, για να δημιουργήσουν τον ιστορικό ξακουστό «Ενετικό ελαιώνα Πρέβεζας», γνωρίζοντας το μοναδικό μικροκλίμα της χερσονήσου της Πρέβεζας, με «μαλακούς» χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. Έτσι το ελαιόλαδο που παράγεται από τις συγκεκριμένες ελιές παρουσιάζει μοναδική γεύση και άρωμα, παράλληλα με υψηλή διατροφική αξία.

Η ποικιλία των ελαιόδεντρων  είναι ΛΙΑΝΟΛΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ( ΚΕΡΚΥΡΑΣ ) της οποίας το λάδι παρουσιάζει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ολικές φαινόλες από όλες τις άλλες ποικιλίες στην Ελλάδα.

Bio-green-oliveoil

Συλλέγουμε τον καρπό με τον ίδιο παλιό παραδοσιακό τρόπο (χειρωνακτικά), με αποτέλεσμα να συλλέγονται αποκλειστικά υγιείς καρποί. Στην διαδικασία αυτή συμμετέχει όλη η οικογένεια (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.) Αυθημερόν τον μεταφέρουμε σε 30κιλά λινά σακιά προς έκθλιψη σε πιστοποιημένο ελαιοτριβείο σε μικρή απόσταση από τον ελαιώνα όπου, σε χαμηλές θερμοκρασίες (ψυχρή σύνθλιψη στους 27℃), παράγεται το μοναδικό αυτό αγνό αγουρέλαιο.

Διακρίσεις - Βραβεία

Πιστοποιήσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας

 • Τηλέφωνο:
  +30 26820 23 634,
  +30 6937 236 006,
  +30 6993 386 034
 • Email:
  bio.green.oliveoil@gmail.com
 • Διεύθυνση:
  Οδός Θαλή 2
  Οικισμός Δροσιά, Πρέβεζα, 481 00
  Ελλάδα